Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama
Založte webové stránky zdarma - eStránky.cz
 


Škrečok Sivý

29. 11. 2006
Škrečok Sivý


Obrazek


Škrečok Sivý ( Cricetulus migratorius )

Je rozšírený od Grécka, Bulharska a Rumunska cez východnú Európu až po
malú Áziu, Pakistán, Iran a Mongolsko. Obýva väčšinou suché stepi,
polopúšťe alebo polia, zvyčajne v nížinách do nadmorskej výšky 3000 m.
Aktívny je prevážne v noci, zimu neprespáva, ale jeho činorodosť je v
tejto dobe obmedzená na minimum. Za potravu mu slúžia semená a zelené
časti rastlín, najmä travín, jedálniček si pravidelne doplňuje aj o hmyz,
jeho larvy, mäkkýše a iné drobné živočíchy. Škrečok Sivý je veľmi
pohyblivý, sú preňho charakteristické rýchle, ortuťové pohyby a rýchle
pobiehanie z miesta na miesto.

Cricetulus migratorius
- škrečok Sivý ( Pallas; 1773 )


Zdroj:
skopírované z SB