Jdi na obsah Jdi na menu
 


Škrečok Kaktusový

29. 11. 2006
Škrečok Kaktusový
 

 



Škrečok Kaktusový ( Peromyscus eremicus )
Obýva južné oblasti Spojených štátov amerických a sever Mexika. Žije zvyčajne
v kaktusových porastoch, ale nevyhýba sa ani blízkosti ľudí, a tak je možné ho
zastihnúť i v poliach a sadoch. V jeho potrave prevažujú dužinaté časti a
semená kaktusov i ďalších rastlín, ale jedálníček si pravidelne spestruje i
hmyzom a inými drobnými živočíchmi. Často si vytvára v koreňoch a dutinách
neďaleko hniezdnej nory zásoby potravy, ktoré transportuje v lícnych torbách.
Môžete ho uvidieť v Plzeňské Zoologickej záhrade.


 



Zdroj:
skopírované z SB