Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama
Založte webové stránky zdarma - eStránky.cz
 


Škrečok Daurský

29. 11. 2006
Škrečok Daurský



 

Obrazek




Škrečok Daurský ( Cricetulus barabensis )
Obýva južný Sibír, Mongolsko, Ďaleký Východ a severovýchodnú Čínu.
Jeho domovom sú najčastejšie spevnené viate piesky, kamenité a
krátkosteblé stepi a skalnaté pustiny. Vyhrabáva si až 1 m hlboké nory.
Zvieratá sú značne neznášanlivé, najmä samice, a preto sa zvyčajne
vyhladávajú len v období párenia. Ich potrava sa skladá z väčšej časti
z živočíchov - hmyzu a jeho lariev. Až na druhom mieste sú semená
a len v malom množstve aj zelené časti rastlín. K chovateľovi sú veľmi
mierni, často sa používajú ako laboratórne zvieratá.

Cricetulus barabensis - škrečok Daurský ( Pallas; 1773 )


Zdroj:
skopírované z SB
1. fotografia je z Animal Pictures Archive